MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Stocarea hidrogenului la ICPE-CA

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA are mai multe proiecte pentru utilizarea energiei din surse regenerabile.

Fie ca este vorba de ceea ce se numeste oarecum eliptic energie regenerabila, fie ca este vorba de energie din surse mai putin conventionale, dar foarte raspandite in natura, cum este hidrogenul. Nu este o zona clasica de cercetare, este din categoria noua care solicita combinarea mai multor domenii. Un exemplu este proiectul privind anumite materiale de stocare a hidrogenului – in structuri descompuse de La-Ni5 – parte a unui proiect mai mare pentru un motor de nava – despre care ne-a vorbit d-na Paula Lungu – vezi materialul video alaturat.
D-na Lungu lucreaza si la un alt proiect, dedicat materialelor de stocare a hidrogenului pentru realizarea unui compresor termic de hidrogen ultrapur, destinat pilelor de combustie si vehiculelor hibride-Hytcom.

Daca aveti intrebari pe aceasta tema, postati-le in partea de jos a acestei pagini. Le vom ‘stoca’ pentru un foarte scurt timp, apoi o vom invita pe doamna Lungu, alaturi de colegii cu care lucreaza la ICPE-CA in acest domeniu, pentru a va raspunde, la Competitivitate LIVE!

aparut in: Fabrica de bani, pe 20 martie 2009.

×