MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Reusita a Incubatorului Tehnologic si de Afaceri ICPE-CA, Sucursala Sfantu Gheorghe

Jocurile Olimpice de la Vancouver se vor deschide in data de 12.02.2010 cu un spectacol laser, spectacol ce se va desfasura pe baza unui soft elaborat de doi tineri din Sfantu Gheorghe.

Tinerii isi desfasoara activitatea in cadrul firmei SC Savvy SRL. Aceasta reusita este o poveste de succes si pentru Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ECOMAT ICPE-CA in cadrul caruia, in anul 2008, firma amintita a fost incubata.

Astfel, in baza programului national „Dezvoltarea infrastructurii de inovare si transfer tehnologic INFRATECH”, initiativa a Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica – MECT, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a finalizat in anul 2007 un incubator de afaceri in cadrul Sucursalei ICPE-CA din Sfantu Gheorghe. Acest incubator ofera sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de IMM-uri din sectorul productiv, inclusiv servicii in domeniul ingineriei electrice.

Firma SC Savvy SRL a fost sprijinita de Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ICPE-CA, Sucursala Sfantu Gheorghe, prin asistenta si consultanta de specialitate, prin punerea la dispozitie a unor spatii pentru desfasurarea activitatii la preturi modice, prin servicii de secretariat, prin comunicare (internet, telefonie, fax) si prin accesul firmei la utilitati.

aparut in: Ziarul StiintelorStiinta AziComunicatemedia.roComunicate de PresaFabrica de BaniMarket WatchTop Business, pe 10 febr.2010.

×