MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

O solutie pentru fumatori in spatiu inchis

ICPE-CA a propus un filtru de particule pentru cuptoarele electrice, proiectul a fost realizat de ing. Dumitru Strambeanu. Filtrul acesta elimina pina la 95-99% din particule.

Urmariti descrierea echipamentului in inregistrarea video din partea dreapta a paginii. Detaliile tehnice ale acestui echipament pot fi consultate aici. Este un echipament util pentru respectarea conditiilor de mediu, pentru asigurarea unor conditii bune de lucru in intreprinderile care folosesc cuptoare pentru materiale compozite, materiale ceramice sau materiale magnetice. ICPE-CA va fi si primul utilizator al acestui echipament.

O dezvoltare a acestui proiect poate avea o utilitate mult mai larga: un sistem de epurare a aerului in locurile dedicate fumatorilor. Aceste aparate pot dota cu succes locurile special dedicate fumatorilor din intreprinderi astfel incat acestia sa nu mai fie obligati sa parcurga distante mari (si sa piarda mult timp). La fel de interesant este acest echipament si pentru restaurante si alte locuri de acest tip unde se „intalnesc” fumatori si nefumatori care trebuie sa se respecte reciproc. Urmariti in a doua parte a inregistrarii video din zona multimedia din partea dreapta a paginii descrierea echipamentului facuta de dl. Ing. Dumitru Strambeanu, nefumator, autorul acestui echipament.

aparut in: Fabrica de Bani, 24 ianuarie 2010.

×