MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

ICPE-CA la Salonul International de Inventii de la Geneva

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a participat si in acest an la Salonul International de Inventii care s-a desfasurat la Geneva, în perioada 21-25 aprilie 2010.

Cu aceasta ocazie, institutul a obtinut 2 medalii, una de argint si una de bronz, pentru Cilindru Hallbach, generator de camp magnetic rotational si omogen si Generator electric eolian multipolar, polifazat cu magneti permanenti in inductor.

Premiile obtinute in acest an, cat si cele din anii anteriori, reprezinta o incununare a activitatii institutului, activitate ce s-a canalizat asupra cercetarii fundamentale si aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetarea si caracterizarea de materiale, motorul dezvoltarii durabile a societatii.

Din reusitele institutului mai putem aminti obtinerea unui numar important de brevete de inventie, transferarea in industrie a catorva rezultate ale cercetarii, dar si implicarea institutului intr-un mare numar de proiecte cu rezultate benefice directe atat asupra mediului, cat si asupra economiei.

aparut in: Fabrica de BaniMarket WatchStiinta AziComunicate de PresaEComunicateComunicate MediaZiare.ro pe 27 aprilie 2010.

×