MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in Noiembrie 2017

adpres.netecomunicate.romarketwatch.roinvestingromania.comcentruldepresa.rocomunicatedepresa.com.ro,marketingromania.rogoodagency.ro 

ICPE-CA transferă cunoştinţe în energie către mediul privat

23 noiembrie 2017

Dezideratul frecvent invocat al transferului rezultatelor cercetării în economie îşi găseşte concretizare la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE–CA prin derularea proiectului „Transfer de cunoștințe către mediul privat în domeniul energie având la bază experiența științifică a ICPE-CA (TRANSENERG)”. Într-o conferinţă de prezentare a disponibilităţilor în acest sens, dr. ing. Sergiu Nicolaie, directorul general al ICPE-CA şi managerul proiectului, împreună cu alţi specialişti ai institutului, a oferit potenţialilor parteneri din zona de business o expunere detaliată, cu deschidere spre aplicare practică.
Proiectul, cu derulare în perioada 2016-2021, este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC) în cadrul Axei prioritare 1 – Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Inovare (CDI) în sprijinul Competitivităţii Economice şi Dezvoltării Afacerilor, acţiunea 1.2.3. – Parteneriate pentru transfer. Valoarea totală a proiectului este de 17.049.512 lei.
Obiectivul general al proiectului este „creșterea gradului de transfer al competențelor CDI din Departamentul de Eficiență în Conversia și Consumul de Energie al ICPE-CA către mediul privat, în domeniul energie, mediu și schimbări climatice, având la bază parteneriatele dintre institute, universităţi şi actorii economici”. În esenţă, proiectul vizează „realizarea şi implementarea în perioada 2016-2021 a unui portofoliu de proiecte de colaborare al ICPE-CA (servicii, produse şi tehnologii) cu întreprinderile din domeniul energie, mediu şi schimbări climatice; creşterea competențelor angajaţilor ICPE-CA din departamentul de Eficiență în conversia şi consumul de energie în domeniul transferului de cunoştinţe; crearea şi completarea continuă a unei baze de date cu servicii, produse şi tehnologii pe care ICPE-CA le oferă mediului privat; valorificarea potențialului infrastructurilor de CD dobândite sau modernizate începând cu anul 2007 şi asigurarea accesului întreprinderilor colaboratoare la facilităţile, instalaţiile şi echipamentele de cercetare specifice”.
Sunt aşteptaţi parteneri din mediul privat (unele colaborări au şi început), interesaţi să-şi dezvolte producţia la standarde de top în domeniul energiei valorificând rezultate de cercetare avansată.

economistul.ro 

1 noiembrie 2017, cu ocazia zilei Radioului, la postul Radio Romania Cultural, in cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, doamna redactor Corina Negrea a inlocuit jurnalistii tradiționali cu 3 membri ai Centrului Alexandru Proca: Alexa Blidariu (Colegiul Nicolae Tonitza), Andrei Ionescu (Colegiul Mihai Viteazu Ploiesti), Paul Bricman (Colegiul bilincv George Coșbuc)

Postul TV Digi World, Emisiunea „Jurnalul de Științe”, 18 noiembrie 2017, de la minutul 12.10 – 13.57 digi-world.tv

22 noiembrie 2017 domnul Mircea Ignat interviu la postul Radio Romania Cultural, Emisiunea Stiinta in cuvinte potrivite, despre lansarea cartii Initiere in cercetarea stiintifica

×