MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in Iunie 2016

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, prin cercetator dr.ing. Mircea Ignat, si Liceul Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia“, prin director prof.dr Ciohodaru Magdalena Elena si profesorii Ciobanu Roxana, Mladin Viorica, Macaveiu Gabriela, Dumitrache Florina, au organizat in data de 24 mai 2016 prima editie a Simpozionului de Comunicari Stiintifice intitulat “Creativitate si performanta in educatie“.
Simpoziomul a reprezentat un bun prilej pentru promovarea invatarii continue, de calitate, si valorificarea acesteia in demersul de implementare a unui invatamant modern si eficient, pentru realizarea unor colaborari rodnice intre mediul de cercetare si cel educational si, nu in ultimul rand, pentru stabilirea unor parteneriate in vederea participarii la programe educationale nationale si internationale.
Participanti la simpozion au fost elevi din clasele a IX-a A, a IX-a C si a X-a C din cadrul Liceului Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia“ insotiti de profesori si cercetatori.
In cadrul simpozionului s-au prezentat urmatoarele lucrari stiintifice: “Biografie William Harvey“ sustinuta de elev Zeciu Andrei, clasa a IX-a A, “Biografie Francis Bacon“ elev Prajisteanu Eduard Adrian, clasa a IX-a A, “Universitatea din Padova“ elev Ionita Mihai Daniel, clasa a IX-a A, “Istoria primelor hidrocentrale“ elev Scrisu Ionut Marian, clasa a IX-a C, “Istoria microscopului“ elev Chira Cristian Alexandru, clasa a X-a C, “Motorul electric“ elev Timar Cezar Andrei, clasa a X-a C.

Desfasurat intr-o maniera interactiva, care a captivat intreaga audienta, simpozionul a reprezentat o prima etapa in atingerea obiectivelor stabilite de institutiile organizatoare, cum ar fi:
– promovarea strategiilor pentru asigurarea educatiei de calitate in scoala romaneasca;
– constientizarea importantei disciplinelor tehnice in dezvoltarea personalitatii si aptitudinilor elevilor;
– alinierea educatiei din scoala romaneasca la cerintele UE;
– dezvoltarea initiativelor proprii ale elevilor privind participarea in activitati extrascolare.
INCDIE ICPE-CA, prin initiativele demarate, este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa sa sustina pregatirea in domeniul tehnic a resursei umane tinere, astfel incat, ulterior, aceasta sa fie atrasa catre domeniul cercetarii stiintifice.


 

7 iunie 2016 interviu dl. Mircea Ignat la Radio Romania Cultural, emisiunea Stiinta in cuvinte potrivite, privind premiile obtinute de Centrul Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica la INESPO si INFOMATRIX 2016

 

COMUNICAT DE PRESA
6 iunie 2016

Centrul Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA obtine noi rezultate cu echipele de cercetare existente.
Astfel, echipa „Medical Rehabilitation. Actuators”, constituita din Alin Mihaila, Radu Cosma si Vlad Mosesshon, Colegiul „Tudor Vianu”, a obtinut medalia de bronz la olimpiada internationala de proiecte de cercetare „INESPO 2016” ce a avut loc in Olanda, iar echipa „Eyes”, reprezentata de Carmen Popa, Colegiul „George Cosbuc”, a obtinut medalia de bronz la olimpiada internationala „INFOMATRIX 2016”.
Reusita echipelor Centrului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica la cele doua olimpiade internationale este semnificativa, avand in vedere faptul ca la olimpiada „INESPO” au participat 68 de tari, iar la „INFOMATRIX ” au participat 57 de tari.
Prin toate demersurile facute, INCDIE ICPE-CA, prin Centrul Alexandru Proca, sustine pregatirea tinerilor talentati din licee in domeniul stiintific, astfel incat, ulterior, acestia sa fie atrasi in cadrul institutelor nationale de cercetare-dezvoltare.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA

goodagencyamosnewswebprstiintasitehnicaadpresultima-oradiacafmarketingromaniaecomunicate 

×