MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in Ianuarie 2018

22 ianuarie 2018 interviu dl. Mircea Ignat la Radio Romania Cultural, emisiunea Stiinta in cuvinte potrivite, despre calificarea a 4 echipe ale Centrulului Alexandru Proca de a participa la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA)

COMUNICAT DE PRESA
22 ianuarie 2018

4 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).
La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate sa participe 3 echipe ale Centrului dintr-un total de 5 locuri desemnate pentru Romania (Celule de biocombustie ce utilizeaza fotosinteza microorganismelor – Elena Robu, Interfata inovativa pentru diferite tipuri de aplicatii – Bricman Paul, Anghel Ciprian, Structuri lipidice in microelectromecanica (MEMS) si folosirea acestora pentru transportul de medicamente – Ionescu Andrei, Ulian Serghei).
La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe 1 echipa a Centrului (Microroboti utilizand vibratiile pentru deplasare – Cristian Chira).
Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA

economistul.roamosnews.roasiiromani.com, , timpromanesc.roagerpres.rogoodagency.roagerpres.roziarelive.ro,feedler.rostirilazi.ropromptmedia.roultima-ora.romarketingromania.rocentruldepresa.ro comunicatedepresa.com.rowebpr.ro

×