Prezentarea Incubatorului

Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ECOMAT ICPE-CA  a fost înfiinţat în cadrul sucursalei INCDIE ICPE-CA din Sfantu Gheorghe de către Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti  pe baza Programului Naţional “Dezvoltarea infrastructurii de inovare şi transfer tehnologic INFRATECH”, care este o iniţiativă a “Direcţiei de Dezvoltare şi Transfer Tehnologic “din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetări şi reprezintă instrumentul de susţinere a constituirii şi dezvoltării entităţilor din infrastructura de inovare şi transfer tehnologic.
ITA Ecomat ICPE-CA este acreditată de catre Autoritatea Nationale pentru Cercetare Ştiinţifică în baza deciziei 9604/2008 şi face parte din Reţeaua Naţională pentru Inovare şi Transfer Tehnologic ReNITT.
Incubatorul are o capacitate maximă de 10 module de incubare, care se vor pune la dispoziţia IMM-urilor spaţii de birouri, laboratoare, spatii de lucru, depozite, echipamente şi utilaje .

   Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ECOMAT ICPE-CA  este compus din două clădiri P+1 şi un atleier . Clădirile au fost reabilitate şi dispun de spaţii pentru birouri, spaţii de lucru şi un secretariat, toate dotate cu mobilier de birou, echipamente de comunicaţii (reţea de calculatoare, centrală telefonică, fax, etc.) şi utilităţile aferente( curent electric, încălzire, gaz, alimentare cu apă, canalizare).

Atelierului cuprinde, spaţii de lucru şi laboratoare dotate cu echipamente şi maşini unelte, sală de şedinţe destinat asigurării condiţiilor optime de negociere a afacerilor, spaţii de depozitare. Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri poate găzdui pe o perioadă limitată de timp (de regulă 3 ani) şi să ofere servicii atât firmelor care activează deja în domeniul ingineriei electrice, materiale avansate, ecotenologii, IT cât şi întreprinzătorilor care doresc să-şi creeze propriile afaceri, într-un final va rezultand la dezvoltarea economică a zonei precum şi crearea unor noi locuri de muncă.