MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Unde e businessul in energii regenerabile?

Dl. Dumitru Cuciureanu, managerul firmei Q (S.R.L.) din Iasi a venit la Bucuresti la workshopul international „Inovare si Evolutie prin Parteneriat Strategic C&D – IMM”, organizat de ICPE-CA – Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (cercetari avansate). Urmariti o tema din interviul pe care ni l-a acordat – in zona multimedia din dreapta paginii. Sau sinteza de mai jos.
– Programul „Casa verde” – initierea si apoi renuntarea la program putea costa existenta mai multe firme: „In 2008 vanzarea panourilor solare – fotovoltaice, termice – incepuse sa mearga bine. Cand a aparut programul „Casa verde” cu acel 90% – cu care nu am fost de acord – toata lumea a asteptat „Casa verde” si am avut o pauza de aproape jumatate de an in care nu am mai facut nicio instalare”

– Businessul acum merge bine pentru energia eoliana de mica putere, fotovoltaica, termica – pentru apa calda, cu investitii romanesti sau din afara
– Cele ma multe proiecte pentru energie din surse regenerabile cu finantare romaneasca – in zona Moldovei – sunt pentru zone care nu au alte surse de aprovizionare cu energie, preocuparea pentru pastrarea mediului e apanajul unei civilizatii mai dezvoltate, cu mai multa finantare

Citii si: ICPE are exact ceea ce-mi lipseste mie si Deschiderea workshopului: Inovare si Evolutie prin Parteneriat Strategic C&D – IMM.

aparut in: Fabrica de bani, pe 13 septembrie 2009.

×