MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Soft românesc la Jocurile Olimpice de la Vancouver

Reusita a Incubatorului Tehnologic si de Afaceri ICPE-CA.

Jocurile Olimpice de la Vancouver s-au deschis pe 12 februarie cu un spectacol laser. Acesta s-a desfasurat pe baza unui soft elaborat de doi tineri din Sfântu Gheorghe, care îsi desfasoara activitatea în cadrul firmei SC Savvy SRL.

„Aceasta reusita este o poveste de succes si pentru Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ECOMAT ICPE-CA în cadrul caruia, în anul 2008, firma amintita a fost incubata”, spun cei de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA.

Astfel, în baza programului national „Dezvoltarea infrastructurii de inovare si transfer tehnologic INFRATECH”, initiativa a Autoritatii Nationale de Cercetare ªtiintifica – MECT, ICPE-CA a finalizat în anul 2007 un incubator de afaceri în cadrul sucursalei din Sfântu Gheorghe. „Acest incubator ofera sprijin pentru înfiintarea si dezvoltarea de IMM-uri din sectorul productiv, inclusiv servicii în domeniul ingineriei electrice. Firma SC Savvy SRL a fost sprijinita de Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ICPE-CA, sucursala Sfântu Gheorghe, prin punerea la dispozitie a unor spatii pentru desfasurarea activitatii la preturi modice, prin servicii de secretariat, prin comunicare (internet, telefonie, fax) si prin accesul firmei la utilitati”, declara reprezentantii ICPE-CA.

aparut in: topBusiness, – 1 martie 2010

×