Institutele de cercetare stiintifica-dezvoltare-inovare devin de la 31 martie 2009 eligibile pentru Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria.
De asemenea, numarul aplicantilor poate sa creasca de la 5 la 10, in conditiile unor proiecte care depasesc un milion de euro. Acestea sunt doua dintre cele mai importante solicitari pe care conducerea ANCS le-a inaintat conducerii Ministerului Dezvoltarii Regionale si al Locuintei in urma cu circa o luna de zile. Extinderea interesului institutelor de cercetare pentru programul de cooperare teritoriala a fost discutata in cadrul unei reuniuni a Consiliului pentru inovare desfasurata anul acesta.
Pe site-ul Programului de cooperare transfrontaliera Romania Bulgaria s-a anuntat publicarea Pachetului Aplicantului si a Corrigendum-ului pentru al doilea apel de proiecte, aflat in derulare pana la data de 30 aprilie 2010.
De asemenea, s-a anuntat ca a fost introdus un nou termen intermediar – 31 martie 2009 – pentru depunerea proiectelor in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte deschis in perioada octombrie 2008 – 30 aprilie 2010.
Modificarile aduse ghidului solicitantului sunt evidentiate si se pot urmari cu usurinta. Printre cele mai importante noutati (vezi pagina 32 din Ghid):
– institutele de cercetare din Romania si Bulgaria devin eligibile pentru participarea la programul CBC Romania -Bulgaria
– numarul maxim de parteneri intr-un proiect este de 5, inclusiv Coordonatorul, pentru proiecte cu buget de pana la 1 milion de euro si 10, inclusiv coordonatorul, pentru proiecte cu buget de peste 1 milion de euro.
aparut in: Fabrica de bani, pe 24 martie 2009.