MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Progres economic prin cercetare-dezvoltare

Conform unui comunicat sosit de la ICPE-CA, institutele nationale semnatare protocolului despre care este vorba în materialul alaturat si-au propus crearea în Romania a unei retele de institute care sa asigure o oferta tehnologica diversificata de cercetare si servicii catre industrie, formata din ofertele corelate ale entitatilor care o compun.

Oferta INCD ICPE-CA se compune din: materiale avansate, energie din surse regenerabile, micro- si nanotehnologii, tehnologii interdisciplinare.

Atuurile institutului sunt: dotarea moderna, multidisciplinaritate cu posibilitatea abordarii cercetarii interdisciplinare în fizica, chimie, electrotehnica, mecanica, IT, proiectare, stiinta si tehnologia materialelor, inginerie chimica, ingineria mediului.

„ICPE-CA intervine benefic în industria romaneasca prin implementarea de tehnologii si produse cu valoare adaugata ridicata, acceseaza fonduri europene (FS, FP7), constientizand ca numai prin cercetare-dezvoltare-inovare se poate dezvolta progresul economic. Astfel, cercetarea romaneasca, prin institute, trebuie sa identifice piata de cercetare si sa se conecteze la nevoile acesteia, sa asigure cresterea competitivitatii economice si a performantelor stiintifice si de inovare. Totodata, sa antreneze partenerii industriali în accesarea, în parteneriat, a fondurilor europene”, se arata în comunicat.

aparut in: TopBusiness, pe 28 mai 2009.

×