MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Servicii

Testarea si caracterizarea materialelor avansate

Industria materialelor se dezvolta în ritm rapid determinat de faptul ca materialele avansate stau la baza dezvoltarii tuturor sectoarelor economice. Tehnologiile de obtinere a materialelor avansate aduc drept consecinta dezvoltarea unor metode avansate de testare si caraterizare a materialelor. În acest sens, INCDIE ICPE-CA si-a propus dezvoltarea unui centru de testare si caraterizare a materialelor dotat cu echipamente performante.

Compatibilitate electromagnetica

Societatea contemporana utilizeaza câmpul electromagnetic la cele mai diferite frecvente, pornind de la frecventa nula pâna la câteva sute de GHz. Aplicatiile sunt într-o gama larga (se regasesc în economie si transporturi, în domeniul casnic, militar sau medical) si sunt legate de transportul de energie electrica, de aplicatiile industriale sau casnice, de emisiile radio sau TV, de comunicatiile prin telefonia celulara, de transmisiunile wireless de date si informatii, de sistemele de detectie si pozitionare, etc. Emisiile radio si TV se realizeaza la frecvente care pornesc de la câteva sute de kHz si ajung pâna la aproape 800 MHz, iar puterea transmisa variaza de la aprox. 100 W pâna la câteva sute kW. Utilizarile microundelor (MW) în comunicatiile de telefonie mobila sau detectie radar cunosc, de asemenea, o dezvoltare exponentiala în ultimii zeci de ani. Aceste aplicatii acopera gama de frecvente între 0.3 si 300 GHz.

În aceste conditii, o problema majora o reprezinta asigurarea unei functionari satisfacatoare a sistemelor/echipamentelor/aparatelor în mediul electromagnetic, fara a se produce perturbatii notabile asupra acestora sau sa interfere cu celelalte aparate. Pe de alta parte, o problema de mare actualitate este cea a actiunii câmpurilor electromagnetice (produse de functionarea diferitelor sisteme de comunicatie sau echipamente electronice) asupra structurilor biologice.

Ca o concluzie fireasca, ecranarea electromagnetica devine o problema de maxima importanta pentru societatea actuala, atât în sensul securizarii echipamentelor electronice, cât si în scopul asigurarii protectiei biologice.

În acest context, INCDIE ICPE-CA si-a propus ca obiectiv dezvoltarea unui nucleu care acopera atât metode de protectie, cât si tehnologii de investigare în conditii de protectie electromagnetica.

Servicii diagnoza echipamente în domeniul fotovoltaic

Servicii Print

PRINT DIGITAL IN POLICROMIE
Tip hartie Print digital A4 Print digital A3
Fata Fata-verso Fata Fata-verso
80 g/m2 0,55 0,95 1,05 1,8
120 g/m2 0,77 1,1 1,25
160 g/m2 0,95 1,35
200 g/m2 1,0 1,6

Pret print digital color (preturile sunt exprimate in RON si nu includ TVA)
Preturile de mai sus sunt calculate pentru un tiraj mediu de 100 coli.

×