MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Locuinte contra electromagnetice

Daca aveti o casa construita langa linii de inalta sau medie tensiune sau – ca in cazul casei maramuresene care a gazduit workshopul organizat de CIT-ENI Romania – langa o statie de transformare, langa Bucuresti, va puneti proteja de eventuale probleme legate de un nivel mai ridicat al radiatiei eletromagnetice cu un material pus la punct de ICPE-CA despre care ne-a vorbit ing.fiz. Iulian Iordache:

Ing. Fiz. Iulian Iordache: Materiale absorbante electromagnetic atat pentru gama de joasa frecventa, cum este cea a statiei de tranformare, cat si pentru ultrainalte frecvente (un emitator). Materialele asigura protectia umana la astfel de campuri electromagnetice. Aceste materiale au eficacitate deosebita – dincolo de 60-70 de decibeli absorbtie in gama de joasa si inalta frecventa. Sunt materiale eficiente si se aplica in strat subtire.

Sunt materiale compozite, cauta sa atenueze fie componenta electromagnetica, fie componenta electrica a campului electromagnetic sau, cel mai bine, ambele componente ale campului electromagnetic. Are loc o disipare a energiei transportate de unda electromagnetica in materialul respectiv. Acesta doar se incalzeste putin disipand energia campului electromagnetic sub forma de energie termica. Astfel impiedica deplasarea undelor electromagnetice spre interiorul casei.

Daca va intereseaza acest tip de materiale adresati-va ICPE-CA, Spaiul Unirii 313. sector 3, Bucuresti.

aparut in: Fabrica de bani, pe 22 iunie 2009.

×