MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Dotari de exceptie – in suspensie

Prin derularea unor contracte finalizate în 2008, ICPE-CA si-a îmbogatit dotarea tehnica de exceptie cu aparatura de analiza termica, utilizata în cadrul unui laborator acreditat Renar.

Activitatea laboratorului consta în determinarea comportarii termice a produselor si materialelor solide, prin urmatoarele metode: analiza termogravimetrica TG, analiza termogravimetrica derivata DTG, analiza termica diferentiala DTA, calorimetrie diferentiala dinamica DSC, dilatometrie DIL si analiza termo-mecanica DMA.

Utilizarea acestor tehnici de analiza se efectueaza în scopul caracterizarii materialelor si produselor, în vederea controlului calitatii acestora. De asemenea, tehnicile de analiza sunt folosite si pentru îmbunatatirea proceselor tehnologice de obtinere a unor produse, si la selectarea materialelor folosite în diverse aplicatii.

În conditiile date de bugetul anului 2009 pentru cercetare, activitatea laboratorului, cel mai bine dotat în acest domeniu în România, va fi afectata într-un mod grav.

aparut in: Fabrica de bani, pe 10 februarie 2009.

×