MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

COMUNICAT DE PRESA

6 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA), I-FEST (TUNISIA) si Bruxelles (BELGIA), sub indrumarea coordonatorului dr.ing. Mircea Ignat.


La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate sa participe 4 echipe ale Centrului (Tema de cercetare privind contributia in domeniul microchirurgiei – David Nicolaie, Luca Glavan, Colegiul Spiru Haret, Studiul miscarii flagelare din biologie cu aplicatii in mems si micro-robotica – Constantin Alexandru, Colegiul Tudor Vianu, Microaccelerometre neconventionale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor – Stefan Ursu, Colegiul Nicolae Titulescu Brasov, Formularea unei probleme de generare a energiei utilizand efecte electrocinetice – Daria Radu, Alexandru Abrudan, Colegiul Tudor Vianu).
La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe 1 echipa a Centrului (Neural Information Storage – Paul Bricman, Colegiul George Cosbuc).
La Olimpiada Bruxelles a fost selectata sa participe 1 echipa a Centrului (Energy Smart – Andrei Pangratie, Colegiul Tudor Vianu).
Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA

rador.rostiintasitehnica.comcentruldepresa.roagerpres.roziarelive.roamosnews.ro adpres.ro,comunicatedeafaceri.roevz.ro/marketing-romania.roastazi.roecomunicate.ro

×