MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

COMUNICAT DE PRESA

In data de 22 noiembrie a.c., Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica INCDIE ICPE-CA a organizat, in parteneriat cu Federatia Romana de Inginerie Biomedicala, sub auspiciile Academiei de Stiinte Medicale, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, conferinta INGIMED XIX “Ingineria biomedicala romaneasca de-a lungul Centenarului Intregirii: istorie, prezent, perspective”.

Conferinta a incercat sa faca bilantul unui secol de evolutie, oferind oportunitati pentru diseminarea rezultatelor stiintifice, mentinerea contactului direct dintre ingineri si medici, dezvoltarea de noi directii de cercetare.
In cadrul conferintei s-au abordat urmatoarele aspecte si probleme conexe: bioinginerie-biotehnologie-bioetica, 100 de ani de endocrinologie: de la insulina la vitamina H3, 4 decenii de informatica medicala in Romania, retrospectiva ingineriei biomedicale la centenarul Romaniei Mari, implicarea noilor tehnologii in identificarea corecta a dispozitiei tesutului adipos si a riscului metabolic, bioingineria cardiovasculara la incrucisarea secolelor XX si XXI, modelarea cu element finit a unui implant pentru radius, retrospectiva de 50 de ani asupra aplicatiilor medicale ale tehnologiilor laser in Romania.
Conferinta s-a incheiat cu o masa rotunda intitulata Contributiile ingineriei electromecanice in domeniul medicinei si cu o sesiune de postere.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA

marketwatch.roamosnews.roagerpres.rocomunicatedeafaceri.romarketingromania.roziarelive.rocentruldepresa.ro,comunicatedepresa.com.rowebpr.roecomunicate.roeconomistul.ro

20 noiembrie 2018, postul SPERANTA TV, emisiunea Educatie pentru viata, participarea unor elevi ai Centrului Proca: Alexandru Abrudan, Alexandru Constantin, David Voicu si dl. Mircea Ignat
sperantatv.ro

×