MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in Noiembrie 2016

COMUNICAT DE PRESA
25 noiembrie 2016

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Federatia Romana de Inginerie Biomedicala si Academia de Stiinte Medicale, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, va organiza masa rotunda INGIMED XVII „INGINERIA BIOMEDICALA: CULTURA SI ETICA INTERDISCIPLINARITATII”, vineri, 25 noiembrie 2016, incepand cu ora 10.00, la sediul ICPE-CA din Splaiul Unirii 313, sector 3, corp J, etaj 3, Sala de Conferinte.
La eveniment vor lua parte academicieni, profesori, medici, cercetatori si studenti pentru a dezbate aspecte precum:
• etica si bioetica in ingineria biomedicala si biotehnologii;
• microbiomul uman in biomedicina;
• etica ingineriei biomedicale fata de etica medicala;
• noi abordari tehnice in chirurgia functionala a nasului si chirurgia endoscopica a hipofizei;
• smogul electromagnetic din perspectiva bioingineriei;
• metode de diagnosticare a maladiilor neurologice prin analiza parametrilor dinamici ai sistemului locomotor.
Masa rotunda va reprezenta un prilej de dezbatere a ideilor inovative ce se pot transforma, cu siguranta, in noi teme de proiecte de cercetare.

Biroul de Presa ICPE-CA
adpres.netecomunicate.romarketingromania.rocomunicatedepresarador.rogoodagency 

7 noiembrie 2016 domnul Mircea Ignat a participat la emisiunea Cafeneaua de Stiinta impreuna cu 4 copii ai Centruluiradioromaniacultural.ro

Interviu domnul Iosif Lingvay la kolozsvariradio.ro 28.11.2016 despre poluarea electromagnetica a mediului si impactul asupra calitatii vietii

Undele electromagnetice, dăunătoare sănătăţii.Antenele operatorilor de telefonie adevărate pericole
Vineri, 25 Noiembrie 2016 21:27

Radiaţiile emise de undele electromagnetice întâlnite în această eră a tehnologiei digitale sunt extrem de dăunătoare organismului uman, susţin oamenii de ştiinţă.
Dar, se pare că asta nu sperie niciun decident politic, care probabil se consideră NEMURITOR.Ce contează în mintea lor sănătatea noastră a tuturor şi a copiilor noştri, când mai bine miros BANII.Ce faci însă cu banii dacă nu ai SĂNĂTATE, pare să nu fie o întrebare firească pentru mintea politicienilor români, care ţin la sertar legea care ne poate salva de efectele nocive ale acestor unde.
Adică, schimbăm legi şi desfiinţăm laboratoare de măsurare a radiaţiilor şi permitem ca operatorul de telefonie mobilă să măsoare radiaţiile undelor electromagnetice pe care le emite prin antenele imense puse pe blocuri şi clădiri în oraşe , dar nu spunem STOP acestei nenorociri care se abate asupra noastră.
,,La noi, foarte penetrant nu este atât iradierea terminalului de comunicaţii de telefonie mobilă, ci acele antene montate pe blocurile de locuinţe care iradiază unde electromagnetice foarte distructive. Eu sunt expert tehnic în telecomunicaţii am avut şi dosare în justiţie pe care le-am câştigat pe acest subiect. A fost o antenă pe blocul PATRIA care a iradiat 15 ani şi acolo oamenii s-au îmbolnăvit. Undele electromagnetice se propagă după principiul propagării luminii, fascicular, iar antenele după bloc nu au implicaţii pentru cei din bloc, dar au efecte în zonele adiacente. Foarte multe persoane s-au îmbolnăvit de cancer şi Alzheimer şi Institutul de Sănătate Publică a constatat că nivelul de radiaţii era cu 80 % mai ridicat. S-a deschis un proces şi rudele urmaşilor au ridicat pretenţii pecuniare celor 20 de victime , operatorul a plătit şi cu 10 % mai mult pentru a opri scandalul.De aceea, ei ţin secret acest aspect dăunător al undelor electromagnetice pe care le propagă prin antenele lor.Nu vor să facă investiţii în infrastructură şi pun antenele pe blocuri,, a explicat dr.Mircea Duzineanu, în expunerea sa despre bioinginerie prezentată la masa rotundă organizată de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Federatia Romana de Inginerie Biomedicala si Academia de Stiinte Medicale.
Mai grav, laboratorul de igiena informaţiei din cadrul Institutului de Sănătate Publică a fost desfiinţat şi actuala legislaţie prevede ca analizele radiaţiilor să fie făcute de către operatorii de telefonie mobilă. Specialistul a mai arătat că România a rămas cu aceste antene cu risc foarte mare, în timp ce la Budapesta aceste antene nu mai sunt.
Operatorii ar putea fi obligaţi să nu mai monteze antenele în zonele populate, dacă şi bunii noştri deputaţi ar vota legea în acest sens, pentru că a primit votul senatorilor.
De asemenea, se contsată că telefonul mobil este foarte util, dar trebuie folosit cu măsură, radiaţiile sale duc la distrugerea neuronilor şi degradarea fiinţei umane.
La ora actuala, în SUA se caută soluţii ca aceste comunicaţii să fie făcute prin alt mod, prin ultrasunete, infraroşu sau satelit artificial, pentru ca nivelul radiaţiilor să fie mai mic.
INGIMED XVII „INGINERIA BIOMEDICALA: CULTURA SI ETICA INTERDISCIPLINARITATII” a reunit academicieni, profesori, medici, cercetatori si studenti care au dezbatut subiecte diverse , precum etica si bioetica in ingineria biomedicala si biotehnologii; microbiomul uman in biomedicina, etica inginerieibiomedicale fata de etica medicala; abordari tehnice in chirurgia functionala a nasului si chirurgia endoscopica a hipofizei, metode de diagnosticare a maladiilor neurologice prin analiza parametrilor dinamici ai sistemului locomotor.GOODAGENCY

goodagency.ro

×