Carte despre iniţiere în cercetarea ştiinţifică, lansată de Centrul de excelenţă Alexandru Proca
Sâmbătă, 03 Februarie 2018 18:57 | Ultima actualizare în Sâmbătă, 03 Februarie 2018 19:01
Centrul de excelenţă Alexandru Proca, care pregăteşte cu succes tineri cercetători români ce obţin nenumărate premii la competiţiile de profil din ţară şi străinătate, a lansat recent o carte de iniţiere în cercetarea ştiinţifică.
Volumul de numai căteva sute de pagini a fost gândit de profesorul coordonator al Centrului Al.Proca ce funcţionează în cadrul institutului de cercetare ICPE-CA, Micea Ignat, şi oferă o serie de informaţii despre modul de elaborare a unei teme şi lucrări de cercetare.
,,Consider utilă această carte pentru tinerii cercetători, pentru elevii ce frecventează Centrul nostru.Din această lucrare pot afla multe lucruri pe care cu greu le găsesc în alte cărţi sau le găsesc dispersate. Această carte este utilă, pregătindu-i pentru competiţiile internţionale la care participă. Tinerii pot afla cum pot defini o temă de cercetare, cum poate porni o idee de cercetare,, ne-a spus Micea Ignat, autorul cărţii.
,,Iniţiere în cercetarea ştiinţifică,, este destinată elevilor şi tinerilor care doresc să lucreze în domeniul cercetării ştiinţifice.
Carte despre iniţierea în cercetarea ştiinţifică, lansată recent la Centrul de excelenţă Alexandru Proca
Bucureşti, 22 feb /Agerpres/
-O carte despre iniţierea în cercetarea ştiinţifică a fost lansată recent de prof. coordonator Mircea Ignat în cadrul Centrului de excelenţă Alexandru Proca, o instituţie care pregăteşte cu succes tineri cercetători români.
Volumul de numai câteva sute de pagini reprezintă, potrivit autorului, o componentă logică şi ştiinţifică necesară generaţiilor de elevi care doresc să activeze în domeniul cercetării.
Cartea este structurată pe zece capitole care pot fi însuşite cu succes de tinerii olimpici , participanţi la competiţiile organizate la nivel mondial pe tema proiectelor de cercetare.Fiecare capitol propune cititorilor fixarea cunoştinţelor prin exerciţii şi probleme specifice informaţiilor furnizate.
„A fost gândită în cadrul Centrului de cercetare şi oferă o serie de informaţii despre modul de elaborare a unei teme şi lucrări de cercetare.Consider utilă această carte pentru tinerii cercetători, pentru elevii ce frecventează Centrul nostru. Din această lucrare pot afla multe lucruri pe care cu greu le găsesc în alte cărţi sau le găsesc dispersate.Această carte este utilă , pregătindu-i pentru competiţiile internţionale la care participă.Tinerii pot afla cum pot defini o temă de cercetare, cum poate porni o ideede cercetare” , a spus Micea Ignat, cu ocazia anunţului.
„Iniţiere în cercetarea ştiinţifică” ar putea fi urmată de alte volume care să conţină noţiuni explicite despre componentele unui spaţiu cu mai mult de trei dimensiuni, dar şi despre metodica cercetării ştiinţifice din domeniile artei şi umanismului.
AGERPRES/ (AS- autor: Mihaela Tudorache)
– 2 februarie 2018 interviu dl Iordache Iulian la postul TV Digi World, emisiunea Digipedia, despre materialele viitorului – carbonul
s.go.ro
storage.rcs-rds.ro
– 19 februarie 2018, postul de televiziune Speranta TV, emisiunea „Educație pentru viată”, prezentarea activitatii Centrului Alexandru Proca – calificarea a 4 echipe de a participa la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA)
sperantatv.ro
LUMINESCENȚA – o clasă de fenomene fascinante – articol publicat în revista Știință și Tehnică