MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in Aprilie 2018

COMUNICAT DE PRESA
2 aprilie 2018


In cadrul Salonului Internaţional al Cercetarii Stiintifice, Inovarii si Inventicii Pro Invent 2018, desfasurat la Cluj-Napoca in perioada 21-23 martie 2018, competitivitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a reiesit prin obtinerea a 2 diplome de excelenta si medalii de aur cu mentiune speciala si a unei diplome de excelenta.
Brevetele „Sistem de aerare a apei pentru turbine hidraulice” si „Transformator planar cu nanofluid magnetic” au obtinut Diplome de excelenta si medalii de aur cu mentiune speciala.
Brevetul “Ansamblu magnetic supraconductor pentru masurarea momentelor magnetice” a obtinut diploma de excelenta.
Iata de ce ICPE-CA, prin cercetarile demarate, este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa consolideze dezvoltarea durabila a intregii societati.

Biroul de Presa ICPE-CA
asiiromani.comecomunicate.roagerpres.rocomunicatedeafaceri.ro economistul.rogoodagency.rowebpr.ro,comunicatedepresa.com.ro marketingromania.ro 

5 aprilie 2018, postul Radio Romania Cultural, Emisiunea Stiinta in cuvinte potrivite, interviu tineri din Centrul Alexandru Proca care au castigat premii la olimpiadele de cercetare ISEFEST, FIRST STEP si concursul de proiecte de cercetare din Romania

COMUNICAT DE PRESA
17 aprilie 2018

3 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA au obtinut premii la concursuri internationale si nationale de proiecte de cercetare.

Elevul Cristian Chira a obtinut medalie de bronz la Olimpiada ISEFEST 2018,Tunis, ce s-a desfasurat in perioada 12-17 martie 2018, cu proiectul Microvibrorobots.

Elevul Alexandru Constantin a obtinut locul I la Olimpiada nationala a proiectelor de cercetare – domeniul Biologie, ce s-a desfasurat in martie 2018, Bucuresti, cu calificare la etapa finala pe tara cu proiectul Cercetare in domeniul bionic privind deplasarea prin cili vibratili cu aplicații in MEMS.
Echipa formată din Bianca Demsorean, Dumitru Feng Yuan, David Peta, a obtinut medalie de bronz la competiția First Step 2018, ce s-a desfasurat in martie 2018, Bucuresti, cu proiectul Aspecte privind electroterapia cu aplicații.
Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA
amosnews.roasiiromani.comsecundatv.roagerpres.roziarelive.roadpres.rowebpr.rocomunicatedepresa.com.ro,centruldepresa.rocomunicatedeafaceri.romarketingromania.roeconomistul.ro

ICPE-CA: Transfer Tehnologic prin Planul Național de CDI – articol in Market Watch

×