MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in Aprilie 2016

14.04.2016, interviu Adela Bara la Radio Romania Cultural, emisiunea Stiinta in cuvinte potrivite, despre brevetul Procedeu de obtinere a unui compozit de tip carbon-carbon

COMUNICAT DE PRESA
22 aprilie 2016

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, institut aflat in coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a venit si in acest an in sprijinul programului “Scoala altfel”.
In perioada 18-22 aprilie a.c. institutul si-a deschis portile pentru grupuri de elevi din cadrul invatamantului gimnazial care si-au exprimat dorinta de a vizita laboratoarele moderne de care institutul dispune si de a patrunde, pentru o zi, in lumea magica a cercetarii stiintifice.
S-au vizitat cateva loboratoare, dintre care amintim: laboratorul surse regenerabile de energie, laboratorul incercari electrice de curenti intensi in regim tranzitoriu, laboratoarele de materiale carbonice si materiale magnetice. Totodata, elevii au vizitat si Centrul Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica unde li s-au prezentat realizarile acestuia.
S-au facut demonstratii si aplicatii practice, elevii avand posibilitatea de a vizualiza experimente ce vizau refractia, reflexia si dispersia luminii, experimente legate de magnetism, forta magnetica, forta de atractie gravitationala si levitatia magnetica. De asemenea, elevii au putut observa prin stereomicroscop celula vegetala, elementele constitutive ale unei flori sau frunze, precum si structura unei aripi, respectiv a unui ochi de insecta.
Institutul detine o traditie in domeniul ingineriei electrice de peste 60 de ani, traditie ce nu se poate perpetua decat prin deschidere, atragere continua de resurse umane tinere, inovatie si performanta. Din aceasta perspectiva, ICPE-CA considera cu tarie ca, prin sustinerea unor activitati pentru stimularea interesului si cresterea nivelului de cunostinte din domeniul stiintei in randul tinerei generatii, isi indeplineste constant responsabilitatea fata de mediul social, economic si, nu in ultimul rand, stiintific.

Biroul de Presa ICPE-CA

webprcomunicatemediamarketingromaniasecundatvecomunicate

COMUNICAT DE PRESA
20 aprilie 2016

Recunoasterea valorii si competitivitatii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA in cercetarea nationala si internationala a fost reconfirmata, si de aceasta data, prin obtinerea a 2 medalii, una de argint si una de bronz, in cadrul Salonului International de Inventii de la Geneva, ce s-a desfasurat in perioada 13-17 aprilie 2016.
Astfel, inventia Materiale carbonice poroase cu fibre de carbon si procedeu de obtinere a acestora a obtinut argint, iar inventia Materiale magnetice sub forma de straturi subtiri pe baza de AlNiCo a fost premiata cu bronz.
Iata de ce ICPE-CA, prin cercetarile demarate, este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa consolideze dezvoltarea durabila a intregii societati.

Biroul de Presa ICPE-CA

hotnewsamosnewsziuaconstantapromptmediaecomunicatemarketingromaniaultima-oraziareliveziare-pe-net,goodagency,

 

 

×