MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2016 Septembrie

COMUNICAT DE PRESA
12 septembrie 2016


Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a organizat recent a III-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici. 
Sesiunea a fost deschisa de Directorul General ICPE-CA, Prof.dr. Wilhelm Kappel, care a vorbit despre importanta revenirii tinerilor in tara, in cadrul institutelor de cercetare-dezvoltare, argumentand ca dotarea acestora este comparabila cu cea din strainatate, oferind reale posibilitati pentru performanta stiintifica.
Lucrarile prezentate au atins aspecte precum: procedura de recuperare pentru membrul superior, monitorizarea membrului inferior dupa proceduri chirurgicale, metode de diagnosticare a maladiilor neurologice prin analiza parametrilor dinamici ai sistemului locomotor, procedura anticancer bazata pe magnetosomi si hipertermie, studiu asupra miscarii globului ocular cu aplicatii in microactionarile neconventionale.
La sesiunea de comunicari au participat reprezentanti ai mediului stiintific, diplomatic, ai societatii civile, lucrarile sustinute fiind bine apreciate si tinerii incurajati sa persevereze in cercetarile demarate prin Centrul de Initiere in Cercetarea Stiintifica a Tinerilor Olimpici Alexandru Proca din cadrul ICPE-CA.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA

hotnewsdinportreplicaonlinepromptmediai-ziarecomunicatedepresaournetstiintasitehnicaamosnewsfeedler,diacaftimetvultima-orastiri.comultimele-stiri.euziare-pe-net.romarketingromania 

COMUNICAT DE PRESA
21 septembrie 2016

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si in colaborare cu Universitatea din Craiova-Facultatea de Inginerie Electrica, Asociatia pentru Compatibilitate Electromagnetica din Romania si Academia de Stiinte Tehnice din Romania, a organizat la Craiova, in perioada 14-16 septembrie a.c, a X-a editie a Workshop-ului International de Compatibilitate Electromagnetica – CEM 2016. 
Manifestarea jubiliara a suscitat un real interes din partea numeroaselor personalitati participante, reprezentanti ai cercetarii, invatamantului academic universitar, ai unor institutii de resort, ONG-uri si operatori economici din tara si din strainatate (Olanda, Belgia, Turcia, Rusia etc).
In cadrul workshop-ului s-au dezbatut aspecte privind compatibilitatea electromagnetica in domeniile electronica, sisteme de comunicatie, sisteme industriale, calitatea energiei electrice, biocompatibilitate, efectele expunerii umane la campurile electromagnetice, evaluarea electromagnetica nedistructiva, probleme legate de standardizare.
De asemenea, manifestarea a prilejuit si o masa rotunda cu tematica “Tehnologia de reverberatie – un viitor stralucit” ce a incitat discutii privind ce ar trebui facut pentru “a tine pasul” in domeniu.
Workshop-ul a constituit un prilej de exceptie pentru ridicarea nivelului de colaborare stiintifica si tehnica intre participanti, pentru diseminarea si promovarea rezultatelor stiintifice nationale si internationale, abordarea si deschiderea unor noi directii de cercetare si, nu in ultimul rand, dezvoltarea unor consortii pentru participare la programele europene de cercetare.

Biroul de Presa ICPE-CA

stiintasitehnicaadpres.netadpres.netagerpresgoodagencyamosnewsdiacaftimetvmarketingromania,ecomunicatecomunicatedepresa

12-13 septembrie 2016, postul Radio Romania Cultural (www.radioromaniacultural.ro sau 101,3 FM) a prezentat interviuri cu copiii Centrului Alexandru Proca, cu ocazia celei de A 3-a Sesiuni de Comunicari Stiintifice a Tinerilor Olimpici

Peste 10 proiecte de cercetare, elaborate de elevii Centrului de excelenţă al ICPE-CA
Luni, 12 Septembrie 2016 12:17

Tineri cercetători, elevi ai Centrului de de Initiere in Cercetarea Stiintifica Alexandru Proca ce funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentrui Inginerie Electrică ICPE-CA, au prezentat în aceste zile noile lor proiecte de cercetare, cu ocazia unei comunicări ştiinţifice.

Proiectele au fost prezentate şi apreciate mult de comitetul ştiinţific foirmat din profesori şi specialişti în domeniu, precum Carmen Mincă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Mustafa Oz, de la ICHB, Wilhelm Kappel – director general al ICPE-CA, Claudia Preda – Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc şi Mircea Ignat, coordonatorul Centrului Alexandru Proca.
„Avem 11 lucrări cu care ne mândrim. Au fost făcute de cei mai buni elevi de la liceele cu renume şi continuăm să atragem şi pe alţii. Facem iniţiare în cercetare, dar mergem şi in competiţii .(..)” a declarat Mircea Ignat.
Unul dintre elevii care au prezentat proiectele de cercetare, Florescu George Luca,, clasa XII a în Colegiul Tudor Vianu, a mărturisit că proiectul său poate ajuta la stocarea unor cantităţi mari de energie nepoluantă

goodagency

×