MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2015 Septembrie

COMUNICAT DE PRESA
7 septembrie 2015

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA impreuna cu Colegiul National de Informatică “Tudor Vianu” si Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Educatiei şi Cercetarii Stiintifice, organizeaza in data de 11 septembrie 2015 a II-a Sesiune de Comunicari Stiintifice a Tinerilor Olimpici.
Sesiunea de comunicari stiintifice se va desfasura la sediul institutului din Splaiul Unirii 313, sector, 3, corp J, etaj 3, Sala de Conferinte, incepand cu ora 10.00.
La sesiunea de comunicari vor fi dezbatute aspecte precum monitorizarea membrelor superioare-dispozitive pentru procedurile de reabilitare ale acestora, aplicatii ale microfirelor, studiu bionic asupra bacteriei magnetice, microsurse harvesting bazate pe conversia vibratiei mecanice.
Sesiunea de comunicari isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor si, de asemenea, sa construiasca echipe cu elevi merituosi, initiati in cercetarea stiintifica.

BIROUL DE PRESA ICPE-CA
amosnewsmarketingromaniacomunicatemediapromptmediaecomunicatecurentul.infoagerpresmariustuca 

Prisecaru (ANCS): În Planul Naţional III e un capitol special pentru concursuri şi crearea de entităţi de cercetare-dezvoltare

Bucureşti, 11 sep /Agerpres/ – În Planul Naţional III există un capitol special pentru concursuri şi crearea de entităţi de cercetare-dezvoltare în cadrul instituţiilor, a declarat vineri preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Tudor Prisecaru.

Acesta a participat la o sesiune de comunicare stiinţifică a tinerilor olimpici organizată, pentru al doilea an consecutiv, de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA.

Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare III pentru perioada 2015-2020, unul dintre instrumentele principale de implementare a Strategiei naţionale în acest domeniu, a fost adoptat în luna iulie de către Guvern.

Prisecaru a explicat că Autoritatea va putea finanţa asemenea programe, începând de luna viitoare, decizia de susţinere a acestor programe fiind în curs de semnare.

„Acest eveniment este binevenit şi îmbucurător că se dezvoltă în rândul tinerilor de a se exprima în cercetare şi a obţine rezultate, dorinţă care dacă îmi aduc bine aminte acum 40-50 de ani era foarte bine organizată. Poate lipseau, să zicem, unele rezultate, după 1990 ea s-a diminuat din varii motive, iar acum şi-a revenit. Acest fapt este foarte îmbucurător şi facem tot ca să îl întreţinem. În Planul Naţional III avem un capitol special pentru concursuri sub egida ANCS. Vor intra sub egida Autorităţii şi crearea de entităţi de cercetare-dezvoltare în cadrul instituţiilor, cum este acest centru. Astfel, Ministerul Educaţiei va putea încuraja pe baza bugetului de stat şi aceste iniţiative”, a precizat pentru AGERPRES Tudor Prisecaru.

Oficialul a arătat că asemenea centre de cercetare mai sunt şi la Timişoara, Sibiu, Iaşi .

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA în colaborare cu Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti organizează vineri cea de-a doua Sesiune de Comunicări Ştiinţifice a Tinerilor Olimpici, prilej cu care 12 elevi îşi vor prezenta rezultatele lucrărilor de cercetare.

Printre proiectele dezbătute se află: „O formulare a problemei de energie produsă în nanoporii unei membrane de efecte electrocinetice”, „Aspecte privind monitorizarea membrelor superioare”, „Aplicaţii ale microfibrelor” etc.

AGERPRES

TVRPLUS

11 septembrie 2015, de la min 19:24 la min 21:14, a 2-a Sesiune de Comunicari Stiintifice a Tinerilor Olimpici

 

×