MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2015 Martie

Comunicat de presa, 25 martie 2015

Centrul de Excelenta pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica infiintat in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a adaugat inca un premiu in palmaresul sau.
Pentru activitatea desfasurata in cadrul Centrului, coordonatorul, dr.ing. Mircea Ignat, a primit premiul pentru sectiunea Stiinta acordat de Radio Romania Cultural in cadrul celei de a XV-a editii a Galei Premiilor Radio Romania Cultural.
Prin toate eforturile depuse, Centrul sustine si confirma misiunea sa, de a pregati si atrage tinerii talentati in cadrul institutelor nationale de cercetare-dezvoltare, astfel incat acestia sa devina cercetatorii de maine.

Biroul de Presa ICPE-CA,

amosnewsrador.rofabricadebani.rostiri-actualemarketingromaniacomunicatemediagoodagencyecomunicate

Comunicat de presa, 4 martie 2015

Pentru a sustine pregatirea tinerilor talentati din licee in domeniul stiintific si pentru atragerea acestora in cadrul institutelor nationale de cercetare-dezvoltare, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a infiintat Centrul de Excelenta pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica.
In acest context, Centrul a participat recent la o emisiune dedicata stiintei, Cafeneaua de stiinta, desfasurata in incinta Librariei Humanitas, Cismigiu.
Alaturi de coordonatorul Centrului, ICPE-CA, si patru dintre echipele acestuia, E-commerce platform (Cristian Dragomir, Alexandru Glontaru) si Harvesting Cube (Andrei Corbeanu, Luca Florescu) de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Medical Rehabilitation Monitoring (Ana Maria Tudorache, Miruna Ojoga) si Magnetic Bacteria (Elena Yuan, Sebastian Curpan) de la Liceul International de Informatica, au mai participat si Corina Dobrescu, profesor la Colegiul Tudor Vianu si profesor Mustafa Oz, directorul Liceului International de Informatica.
In afara de pasiunea pentru stiinta, cele patru echipe au punctat si aspecte din activitatea specifica de cercetare, anume: identificarea optima a unui produs prin soft adaptat la nivelul celularelor, microsenzori destinati procedurilor de reabilitare medicala a membrului superior, studii referitoare la bacterii magnetice si aplicatii pentru microroboti elementari micromecano-magnetici, demonstrator de energie regenerabila din mediul inconjurator.
Dintre rezultatele Centrului din acest an amintim calificarea a doua echipe de elevi in finala Olimpiadei INTELL, ce va avea loc in luna mai, la Pittsburg, SUA.

Biroul de Presa ICPE-CA

goodagencyagerprescomunicatemediaradorstiri-actuale.ronews-line.ropromptmedia.roromania-actualitati,ecomunicate.romarketingromania.ro

Studenţii de la Chimie –Fizica îşi vor putea efectua orele de laborator la ICPE-CA

Peste doua luni se va deschide primul laborator de radiochimie în cadrul ICPE-CA care va oferi posibilitatea studenţilor de la Facultatea de chimie -fizica a Universităţii Bucureşti să-şi efectueze orele de laborator.
Studenţii vor veni la institut ca să desfăşoare orele de laborator de radiochimie din programă, în prezent facultatea neavând un astfel de laborator.
,,Este o investiţie a MECS prin ANCSI şi este rodul unei colaborării îndelungate pe care institutul nostru o are cu Universitatea Bucuresti. Laboratorul va avea echipamente moderne de specialitate care vor satisface atât nevoile institutului , cât şi ale studenţilor , ne-a declarat şeful de laborator dr.Marius Lungulescu.
ICPE –CA va deschide totodată în acest an şi alte cinci laboratoare de cercetare în cadrul unui proiect cu finanaţare europeană.

goodagency 

– 2 martie 2015, între  orele 19.00 – 21.00, si în direct pe Radio România Cultural, 101,3 fm si on line, audio si video, pe www.radioromaniacultural.ro, se va difuza emisiunea Cafeneaua de Stiinta, cu participarea domnului Mircea Ignat impreuna cu doua echipe ale Centrului de Excelenta;

– 24 martie 2015,13.30, Radio Romania Cultural, domnul Mircea Ignat interviu in direct cu tematica harvesting;

– 31 martie 2015, ora 17.00, Radio Romania Cultural, emisiunea Planeta radio – Univers stiintific, participarea domnului Mircea Ignat impreuna cu 4 copii din Centru;

 

 

×