MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2015 Decembrie

COMUNICAT DE PRESA
17 decembrie 2015

Recunoasterea valorii si competitivitatii INCDIE ICPE-CA in cercetarea nationala si internationala a reiesit, si de aceasta data, prin obtinerea a doua medalii in cadrul celei de a XIV-a editii a Expozitiei Internationale Specializate „INFOINVENT 2015”, desfasurata la Chisinau, in perioada 25-28 noiembrie 2015.
In acest sens, brevetul „Hartie securizata cu detectare si validare electronica” a obtinut medalie de aur, iar brevetul „Conductor electric aerian cu autoprotectie la depunerile de chiciura/gheata” a obtinut medalie de argint.
Totodata, in cadrul celei de a LXIV-a editii a Concursului International EUREKA, desfasurat la Bruxelles, in perioada19-21 noiembrie 2015, brevetul „Procedeu de obtinere a unui compozit carbon-carbon” a obtinut medalie de aur.
Iata de ce, ICPE-CA, prin cercetarile demarate, este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa consolideze dezvoltarea durabila a intregii societati.

Biroul de Presa ICPE-CA

comunicatemediamarketwatcheconomistulultima-oraindex-stiriinfoportal.rtv.netgoodagencymarketingromania.ro,amosnewsactualitati.net 

COMUNICAT DE PRESA
2 decembrie 2015

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in colaborare cu Federatia Romana de Inginerie Biomedicala si Academia de Stiinte Medicale, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a organizat recent seminarul INGIMED XVI „Inginerie biomedicala 2015: tendinte europene”.
Academicieni, profesori, medici, cercetatori si studenti s-au intalnit in cadrul seminarului pentru a dezbate aspecte precum: implicarea bioingineriei medicale in recuperarea si monitorizarea membrelor superioare, spectrul terapeutic si cadrul tehnologic al plasmaferezei, analiza neuroinformatica a scrisului de mana in diagnoza bolilor psihice, studiul miscarii si motilitatii sistemului ocular cu aplicatii in domeniul actionarilor electromecanice neconventionale etc.
Seminarul, de o inalta tinuta stiintifica, a reprezentat si un bun prilej de schimb de idei inovative ce se pot transforma, cu siguranta, in noi teme de proiecte de cercetare.

Biroul de Presa ICPE-CA

comunicatemedia.roecomunicate.romarketingromania.ro

14 decembrie 2015, în intervalul 19.00 – 21.00, pe frecventa 101,3FM si on-line, pe www.radioromaniacultural.ro, emisiunea Cafeneaua de Ştiinţă cu participarea domnului Mircea Ignat.

16 decembrie 2015, interviu doamna Mirela Codescu la Radio Romania Cultural, emisiunea Stiinta în cuvinte potrivite, despre Hârtie securizată cu detectare şi validare electronica.

×