MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2014 Martie

Workshop-ul Finantarea Inovarii in Sud-Estul Europei

In ziua de 26 martie a.c. a avut loc la sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA workshop-ul Finantarea Inovarii in Sud-Estul Europei.
Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului Promovarea Finantarii Inovarii in Sud-Estul Europei, PROFIS, proiect in care ICPE-CA este partener. PROFIS este finantat prin Programul de Cooperare Transnationala SEE.
PROFIS si-a propus sa fie o parghie care sa faciliteze accesul antreprenorilor la finantare, o conexiune mai usoara intre investitori si cei care doresc sa devina antreprenori in spatiul sud-est european. De asemenea, PROFIS reprezinta o oportunitate pentru inventatori de a obtine finantare, in scopul lansarii pe piata a produselor si tehnologiilor noi. In aceeasi masura, PROFIS sustine promovarea femeilor inventator la nivelul regiunii sud-est europene.
In acest context, workshop-ul a urmarit prezentarea obiectivelor PROFIS actorilor implicati in finantarea proiectelor inovative in etapele initiale, respectiv incubatoarelor de afaceri, centrelor de transfer tehnologic, organizatiilor intermediare, organizatiilor din domeniul administrativ.
Totodata, workshop-ul a reliefat posibilitatile de finantare a inovarii, analiza serviciilor existente pe piata finantarii inovarii din Sud-Estul Europei si a evidentiat cateva exemple de bune practici din domeniul inovarii.
In acest cadru, workshop-ul a insemnat si o oportunitate de intalnire a unor specialisti din domeniul transferului tehnologic, personalitati ale stiintei si tehnologiei.

Biroul de Presa ICPE-CA
Aparut in: EconomistulAgerpressObservatorFabrica de BaniAsii RomaniZiare Pe NetComunicate Media,eComunicate.roMarketing Romania.

×