MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2014 Iulie

COMUNICAT DE PRESA – 18 iulie 2014

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA și Agenția Națională pentru Comerț Exterior a Ungariei (HITA), parteneri ai rețelei Enterprise Europe Network, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Heves, au organizat recent întâlnirea clusterelor romano – maghiare în Ungaria.
La eveniment au participat entitati ale autoritatilor publice din Romania si Ungaria, reprezentanții a 14 clustere din cele doua tari, reprezentand o oportunitate excelentă pentru cooperare internațională între clustere și de dezvoltare a unor noi relații de afaceri. Cu acest prilej s-au semnat mai multe acorduri de colaborare.
Dintre clusterele române si maghiare participante amintim Clusterul agro alimentar AgroFood, Clusterul REGIOFA, Clusterul de prelucrarea a lemnului PRO WOOD, Clusterul inovativ de biomasă GREEN ENERGY, Clusterul regional Transylvania Textile & Fashion, Clusterul balneo turistic, Clusterul Bioenergetic Inovativ, Clusterul Csillagvidék TDM, Clusterul agro alimentar EGERFOOD, Clusterul vinului din Eger, Clusterul de prelucrarea a lemnului din nordul Ungariei ÉMAFA, Clusterul turistic și inovativ din nordul Ungariei, Clusterul turistic și inovativ „ Zöld Utak”.
De asemenea, evenimentul a oferit si contextul pentru a se trece in revista oportunitățile din cadrul Strategiei Dunării in ceea ce priveste dezvoltarea de planuri si idei de afaceri comune, organizarea de proiecte și evenimente comune, schimbul de experiența și de bune practici între clustere.

Biroul de Presa ICPE-CA

Aparut in: Gazeta de AgriculturaAgerpresZiua CargoeComunicateZiua FermieruluiPrompt MediaEconomistulPe ScurtMarketing Romania

 

 

 

 

×