MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2013 Noiembrie

Cercetatorii romani dezvolta o solutie ecologica pentru Rosia Montana!

Rosia Montana – o alternativa nepoluanta la cianuri
Cercetatorii romani dezvolta o solutie pentru extragerea aurului de la Rosia Montana printr-o tehnologie ecologica, prietenoasa cu mediul, care nu implica in niciun fel utilizarea cianurilor. Stiinta&Tehnica a primit pe adresa redactiei urmatorul comunicat de presa, dat de Insitutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica prin care suntem anuntati ca extragerea aurului din minereuri se poate face si printr-o tehnologie alternativa cianurilor, o tehnologie inovatoare la care cercetatorii romani lucreaza de mai multa vreme. Publicam comunicatul de presa ca atare si revenim cu informatii noi, in curand.
„In cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA se studiaza si se experimenteaza de mai mult timp o tehnologie relativ noua pe plan mondial pentru extragerea componentelor din minereuri, tehnologie care nu implica „cianurarea”. Aceasta tehnologie alternativa, cu elemente de noutate apartinand cercetatorilor romani, poate fi aplicata cu succes si in cazul extractiilor de aur de la Rosia Montana.
Tehnologia permite extragerea tuturor componentelor din minereuri / conglomerate prin procesul de fragmentare selectiva a rocilor cu impulsuri de inalta tensiune si mare putere. Metodele studiate si propuse de ICPE-CA sunt absolut ecologice, bazandu-se pe electrotehnologii si lichide magnetice ce actioneaza pe principiul diferentei de densitate a componentelor, respectiv separarea electrodinamica prin diferenta de conductibilitate electrica a metalelor sau a altor componente.
Fata de aceste aspecte semnalate, ICPE-CA poate sa se implice in vederea solutionarii acestei probleme atat de delicate, prin oferirea unor solutii viabile si, cel mai important, perfect ecologice.”

Stiinta Si Tehnica

COMUNICAT DE PRESA – 1 octombrie 2013

In cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA se studiaza si se experimenteaza de mai mult timp o tehnologie relativ noua pe plan mondial pentru extragerea componentelor din minereuri, tehnologie care nu implica “cianurarea”.
Aceasta tehnologie alternativa, cu elemente de noutate apartinand cercetatorilor romani, poate fi aplicata cu succes si in cazul extractiilor de aur de la Rosia Montana.
Tehnologia permite extragerea tuturor componentelor din minereuri/ conglomerate prin procesul de fragmentare selectiva a rocilor cu impulsuri de inalta tensiune si mare putere.
Metodele studiate si propuse de ICPE-CA sunt absolut ecologice, bazandu-se pe electrotehnologii si lichide magnetice ce actioneaza pe principiul diferentei de densitate a componentelor, respectiv separarea electrodinamica prin diferenta de conductibilitate electrica a metalelor sau a altor componente.
Fata de aceste aspecte semnalate, ICPE-CA poate sa se implice in vederea solutionarii acestei probleme atat de delicate, prin oferirea unor solutii viabile si, cel mai important, perfect ecologice.

Comunicate MediaCurierul NationalMarketing RomaniaRealitateaZiua ConstantaJurnalul BucurestiuluiPresa OnlineZiare-pe-netEcomunicate.roinfoziare.roinfoportal.rtv.netfabricadebaniStiinta Si TehnicaNapocaNews,Adevarul.

COMUNICAT DE PRESA – 8 noiembrie 2013

In data de 7 noiembrie a.c., la sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-a desfasurat simpozionul “INGIMED XIV: Ingineria biomedicala – cunostinte sporite si vieti prelungite”.
INGIMED este cea mai veche reuniune anuala de inginerie biomedicala, cu editii neintrerupte din anul 2000, fiind organizata cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale.
Si de aceasta data, in afara de dezbateri pe teme de actualitate din domeniu, INGIMED a prilejuit si discutii pentru identificarea modalitatilor de intensificare a participarii cercetarii din Romania la programele Uniunii Europene, stimularea inovarii, cresterea gradului de sensibilizare a mediului economic pentru cercetare-dezvoltare-inovare si, nu in ultimul rand, atragerea si motivarea studentilor facultatilor tehnice si de medicina catre masterate si doctorate specifice domeniului ingineriei biomedicale.
La simpozion au participat reprezentanti ai Federatiei Romane de Inginerie Biomedicala, Institutului National de Cercetare pentru Sport, Institutului National de Sanatate Publica, Institutului pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii, Universitatii Tehnice a Moldovei si ai mediului economic.

AgerpresAsiiromaniPromptmediaDiacaf.comHotnewsFabrica de baniStiri la ziZiare liveStirile pe scurt;ActualitatiZiare.roStiri-presa-onlineGold Fm Romania.roComunicatemedia.roMarketingRomania.roeComunicate.ro.

×