MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2013 Februarie

COMUNICAT DE PRESA – 20 februarie 2013

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a dezvoltat in cadrul unui Proiect Nucleu un produs granular pe baza de fosfat tricalcic beta PG β-TCP, biocompatibil, osteoconductiv, bioresorbabil, destinat chirurgiei dentare, maxilofaciale si in implantologie.
Produsul este indicat a fi utilizat in aplicatii de umplere si de reconstructie a defectelor osoase: ridicare de sinus, umplerea defectelor alveolare dupa extractie si dupa osteotomii corective.
Pe langa faptul ca PG β-TCP permite dezvoltarea de os biologic in conditii favorabile vindecarii, nu necesita o alta interventie chirurgicala pentru indepartare, fiind inlocuit treptat de osul nou format, este 100% sintetic, fara risc de transmitere de boli si radio-opac, permitand vizualizarea lui in timpul si post operatie.
Pentru PG β -TCP s-a depus cerere de brevet de inventie in anul 2011, iar in 2012 s-a obtinut certificarea pentru utilizare in chirurgia dentara si maxilofaciala.
O prezentare detaliata a produsului PG β -TCP, modalitatea de achizitionare si alte date tehnice, se va face in data de 28 februarie 2013 la sediul institutului din Splaiul Unirii nr. 313, sector 3, Corp J, etaj 3, Sala de Conferinte, incepand cu ora 13.00.

Aparut in: ComunicatemediaMarketingromaniaEcomunicateNiuzerInfosanatatePromptmediaAsiiromaniStirea,AmosnewsNews.portal-startZiarulprofitZiareliveAgerpresGoodagencyZiarulstiintelorFabricadebani

×