MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2013 August

COMUNICAT DE PRESA – 27 august 2013

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, Primaria Calarasi, Primaria Silistra, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, Universitatea din RUSE „ANGEL KANCHEV”, in calitate de parteneri, deruleaza proiectul „Acces curat in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra”.
Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, „Granite comune. Solutii comune” si este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Autoritatea contractanta din Romania este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, incepand din 5.04.2013. Valoarea totala a proiectului este de 1.015.176,58 Euro, din care asistenta financiara nerambursabila a statului Roman si Bulgar este in valoare de 131.972,96 euro, iar contributia proprie a partenerilor este in valoare de 25.785,48 euro.
Grupul tinta al proiectului este format din administratii publice locale (din Romania si Bulgaria), angajati ai operatorilor de transport public local, cetatenii utilizatori ai transportului public din zona Calarasi-Silistra.
Obiectivul proiectului il reprezinta imbunatatirea accesibilitatii in zona transfrontaliera Romania- Bulgaria, prin promovarea in comun a sistemelor de transport rutiere si fluviale eficiente energetic.
Detalii suplimentare se pot obtine de la directorul de proiect, Dr.ing. Sergiu NICOLAIE, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Splaiul Unirii 313, sector 3, Bucuresti, telefon 021.346.72.31, fax 021.346.82.99, e-mail: sergiu.nicolaie@icpe-ca.ro.

Biroul de Presa ICPE-CA

Aparut in: www.comunicatemedia.rowww.ziare.comwww.asiiromani.comziare.rowww.scientia.rowww.ecomunicate.ro,www.fabricadebani.rowww.ziarulfaclia.rowww.stiri-presa-online.rowww.presaonline.comwww.get.ro

×