MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2013 Aprilie

COMUNICAT DE PRESA – 1 aprilie 2013

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA vine, si in acest an, in sprijinul programului „Scoala altfel”.
In perioada 1-5 aprilie, ICPE-CA isi deschide portile pentru grupuri de elevi din invatamantul gimnazial, insotiti de profesori, care doresc sa viziteze institutul pentru a vedea cum se desfasoara activitatea de cercetare propriu-zisa in laboratoare.
Pentru a fi in concordanta cu nivelul de cunostinte si cu programa scolara, elevilor li se vor face demonstratii si aplicatii practice, specifice ingineriei electrice.
Detinand o traditie in domeniul ingineriei electrice de peste 60 de ani, ICPE-CA doreste sa atraga continuu resurse umane tinere si inovative. Din aceasta perspectiva, ICPE-CA considera cu tarie ca prin sustinerea unor activitati pentru stimularea interesului si cresterea nivelului de cunostinte stiintifice in randul tinerei generatii, isi indeplineste constant responsabilitatea fata de mediul social, economic si, mai ales, stiintific.

Aparut in: AsiiromaniResboiuFabricadebaniZiareliveZiuaconstantaPromptmediaEcomunicateMarketingromania,RnewsPromoafaceriNiuzerZiar.comComunicate-de-presa-evenimente.blogspot.roZiarulstiintelor.euZiarulprofit,AmosnewsComunicatemedia.ro.

COMUNICAT DE PRESA – 16 aprilie 2013

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA se implica constant in atragerea si stimularea interesului tinerilor catre domeniul stiintei.
Astfel, un grup de olimpici ai Colegiului National de InformaticaTudor Vianu au fost sprijiniti cu baza materiala si umana pentru a-si dezvolta ideea unui proiect de cercetare privind panza de paianjen.
Proiectul, desfasurat pe o perioada de un an, a participat in cadrul Olimpiadei Internationale a Proiectelor Mediului Stiinfific INESPO si s-a calificat in primele 200 de proiecte ce au fost selectate pentru a participa la marea finala care va avea loc in perioada 2-7 iunie, in Middelburg, Olanda.
ICPE-CA considera ca dezvoltarea resursei umane tinere reprezinta o responsabilitate fata de mediul social, sustinandu-se, in acest fel, societatea bazata pe cunoastere.

Aparut in: PromptmediaAgerpresRgnpressBursaPromoafaceriZiare.realitatea.netEcomunicate.roRevista-presei,Stiri.astaziNiuzerZiare-pe-netObservatorAsiiromaniComunicatemedia.

×