MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2012 Octombrie

Comunicat de presa – 23 octombrie 2012

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in colaborare cu Asociatia pentru Compatibilitate Electrotehnica din Romania, Comitetul Electrotehnic Roman si Universitatea „Lucian Blaga”, a organizat la Sibiu, in perioada 27-29 septembrie a.c. a 8-a editie a Workshop-ului International de Compatibilitate Electromagnetica-CEM 2012.
Manifestarea, devenita deja traditionala, a suscitat un real interes din partea numeroaselor personalitati participante, reprezentanti ai cercetarii, invatamantului academic universitar, ai unor institutii de resort, ONG-uri si operatori economici din tara si din strainatate (Elvetia, Germania, Polonia si Belgia).
In cadrul workshop-ului s-au dezbatut aspecte privind compatibilitatea electromagnetica in domeniile electronica, sisteme de comunicatii, sisteme industriale,
efectele expunerii umane la campurile electromagnetice, evaluarea electromagnetica nedistructiva si probleme de standardizare.
De asemenea, manifestarea a prilejuit si o masa rotunda cu tematica „Probleme si tendinte de armonizare a directivelor din EMC. Problema incertitudinii de masurare”, ce a incitat discutii privind cerinte la nivel national pentru „a tine pasul” cu standardizarea internationala din domeniu.
Workshop-ul a constituit un prilej de exceptie pentru ridicarea nivelului de colaborare stiintifica si tehnica intre participanti.

Aparut in: EcomunicateAtitudineaComunicatemediaSaptamanaAsii RomaniBisnet TransylvaniaAceroNiuzer

Comunicat de presa – 16 octombrie 2012

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in colaborare cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie si Asociatia Româna pentru Industria Electronica si Software, sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, organizeaza workshopul national cu participare internationala „PARTENERIAT PENTRU INOVARE: CERCETARE – INDUSTRIA ELECTRONICA”.
Evenimentul va avea loc in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO, Bucuresti, Pavilion C3, in data de 18 octombrie 2012, in intervalul orar 10-17.00.
Workshopul isi propune sa contribuie la cresterea numarului de punti de legatura între cei care creeaza noi produse, tehnologii si procese din domeniul electronicii si cei care le valorifica rapid pe piata.

Aparut in: AncsFabrica de baniEcomunicateScoala eduComunicatemediaAsii RomaniNiuzerBusiness Point,
×