MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2012 Mai

Comunicat de presa

Abordarile Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA in inginerie electrica si in domenii conexe au condus catre o larga implicare in proiecte nationale, dar mai ales internationale de mare impact.
In cadrul proiectul international FAIR, Germania, se va dezvolta un sistem integrat de acceleratoare de particule, capabil sa furnizeze fascicule de protoni si antiprotoni cu energii inalte ce va oferi oamenilor de stiinta posibilitatea de a efectua cercetari la un nivel inalt in domenii ca fizica structurii nucleelor, fizica antimateriei, fizica materiei nucleare in conditii extreme si fizica plasmei.
ICPE-CA va contribui la realizarea proiectului FAIR prin executia unui numar de 136 electromagneti normal-conductori si 96 surse de alimentare pentru electromagneti. Echipamente mentionate se vor instala in cadrul HESR (High Energy Storage Ring), parte componenta a proiectului FAIR.
Un alt proiect international ELI cuprinde 13 tari europene si se va dedica dezvoltarii unor impulsuri extrem de scurte de particule si energie radiata, investigarii dinamicii electronilor din atomi, studiului proceselor nucleare fundamentale si al interactiunilor relativiste laser-substanta.
Pentru Romania ELI presupune experimente din domeniul fizicii nucleare bazate pe tehnica LASER. In acest context, ICPE-CA a realizat studiul privind ecranarea electromagnetica pentru laserii de mare putere si radiatiile gamma.
Prin toate activitatile de cercetare si initiativele intreprinse ICPE-CA isi atinge obiectivele strategice impuse de misiunea sa asumata, cercetarea-dezvoltarea-inovarea in domeniul ingineriei electrice, pentru progresul bazat pe cunoastere, in beneficiul intregii societati.

aparut in: NiuzerWebprDiscardComunicatemediaFabricadebaniAsiiromaniEcomunicatePromoafaceriMarketwatch, pe 28 mai 2012.

ICPE-CA: Performanta in cercetare si transfer tehnologic

×