MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2012 Aprlie

Comunicat de presa

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, institut coordonat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, a venit in sprijinul programului „Scoala altfel”.
Astfel, in perioada 2-6 aprilie, institutul si-a deschis portile pentru grupuri de elevi din invatamantul gimnazial, insotiti de profesori, care si-au exprimat dorinta de a vizita laboratoarele moderne, de a vedea cum se desfasoara activitatea de cercetare propriu-zisa in cadrul departamentelor institutului. Ne-am bucurat sa primim elevi ai Liceului Stefan Odoblejea si ai Scolii nr.139.
Pentru acesti elevi s-au facut demonstratii si aplicatii practice, in concordanta cu nivelul de cunostinte si programa scolara. In acest context, elevii au putut vizita laboratorul de celule solare, de ceramica, de biologie, camera anehoica, microscopul electronic, instalatia de crestere de nanotuburi de carbon, instalatia de obtinere a fibrelor de carbon grafitizate, instalatia de tragere microfire, au facut aplicatii cu magneti permanenti si, prin utilizarea heliului, s-a evidentiat efectul Meissner.
Institutul detine o traditie in domeniul ingineriei electrice de peste 60 de ani, traditie ce nu a putut fi perpetuata decat prin deschidere, atragere continua de resurse umane tinere, inovatie si performanta. Din aceasta perspectiva, ICPE-CA considera cu tarie ca, prin sustinerea unor activitati pentru stimularea interesului si cresterea nivelului de cunostinte din domeniul stiintei in randul tinerei generatii, isi indeplineste constant responsabilitatea fata de mediul social, economic si, nu in ultimul rand, stiintific.

aparut in: ScoalaeduEinformatiiComunicatemediaNiuzerStiri.astaziWebprDiscardro247.infoRo-afaceri,FabricadebaniStiriaziEcomunicate pe 6 apr.2012.

Comunicat de presa

In baza programului national „Dezvoltarea infrastructurii de inovare si transfer tehnologic INFRATECH”, initiativa a Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a infiintat in 2007 un incubator de afaceri in cadrul Sucursalei ICPE-CA din Sfantu Gheorghe.
Incubatorul ITA ECOMAT ICPE-CA Sfantu Gheorghe a deschis recent un punct de lucru in localitatea Avrig, judetul Sibiu. Scopul acestui demers este de a sprijini demararea si implementarea programului „ENERGIE LOCALA”, prin oferirea de servicii suport de consultanta, transfer de know-how si dezvoltare de afaceri.
Programul „ENERGIE LOCALA” este o strategie complexa conceputa de Primaria Avrig, cu scopul alinierii sale, pana in anul 2020, unui model energetic integrat la nivelul Uniunii Europene.
Un obiectiv important al programului il reprezinta realizarea „Centrului pentru Energie Regenerabila”, ce va determina dezvoltarea unui centru industrial modern, destinat producerii energiei din surse regenerabile, dar si dezvoltarii altor tipuri de industrii sau servicii care sa respecte principiile majore de protectie a mediului si, in acelasi timp, sa contribuie la revitalizarea si evolutia economica a orasului.
Activitatile suport ale ITA ECOMAT ICPE-CA au ca scop sprijinirea autoritatilor locale in concretizarea obiectivelor propuse, si anume atragerea de fonduri de investitii pentru modernizarea si extinderea infrastructurii energetice, implementarea masurilor de eficientizare energetica, crearea de noi locuri de munca in industria energiei regenerabile.
Prin oferirea solutiilor, strategiei si planului de actiune pentru desfasurarea programului „ENERGIE LOCALA”, ICPE-CA contribuie si sustine dezvoltarea unei societati durabile, bazate pe cunoastere, in domeniul ingineriei electrice.

aparut in: MarchetwatchPromoafaceriComunicatemediaNiuzerAsiiromaniWebprCaras-severin.einformatiiEstiri,Infoportal.rtv.netEcomunicate pe 23 apr.2012.

×