MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2010 Septembrie

Ziua portilor deschise – invitatie

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA vă invită să participaţi la evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” care se va desfăşura în data de 30 septembrie 2010, la sediul institutului din Splaiul Unirii 313, sector 3, clădirea J, etaj 3, Bucureşti. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.
Evenimentul îşi propune creşterea vizibilităţii rezultatelor reale ale cercetării, promovarea culturii inovării şi a celor mai importante transferuri tehnologice şi nu în ultimul rând, apropierea mediului academic de mediul economic.
În acest sens, la eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Academiei Române, Consiliului pentru Inovare, Patronatului Cercetării şi Proiectării din România şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.
Având în vedere faptul că stimularea activităţii de cercetare, dezvoltare, inovare reprezintă o soluţie viabilă în depăşirea crizei economice, institutul îşi va expune oferta de produse şi servicii şi totodată, va prezenta cele mai recente rezultate obţinute în cadrul proiectelor de cercetare. De asemenea, institutul va expune şi raportul de activitate al anului 2009.
Tot cu această ocazie, în intervalul orar 10-15, se va putea vizita institutul, laboratoarele dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar tinerii prezenţi vor putea face experimentări în cadrul unui „Laborator public”, sub atenta supraveghere a personalului calificat din institut.
Considerăm că prezenţa dumneavoastră constituie o onoare pentru institut, ridicând importanţa acestui eveniment.
În speranţa că veţi da curs invitaţiei noastre, vă mulţumim şi vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră, prin e-mail, la office@icpe-ca.ro, sau telefonic, la 021.346.72.31, 021.346.72.35/ interior 100 – Secretariat, până la data de 24 septembrie 2010.

Aparut in: Comunicate de presaWebprFabrica de baniStiinta AziComunicate de presaNiuzerRssHuntAmosNews,RoportalEComunicateCCIB 15 septembrie 2010.

Ziua portilor deschise

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA vă invită să participaţi la evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” care se va desfășura în data de 30 septembrie 2010, la sediul institutului din Splaiul Unirii 313, sector 3, clădirea J, etaj 3, București. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.
Evenimentul își propune creșterea vizibilităţii rezultatelor reale ale cercetării, promovarea culturii inovării și a celor mai importante transferuri tehnologice și nu în ultimul rând, apropierea mediului academic de mediul economic.
În acest sens, la eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Știinţifică, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, Academiei Române, Consiliului pentru Inovare, Patronatului Cercetării și Proiectării din România și reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.
Având în vedere faptul că stimularea activităţii de cercetare, dezvoltare, inovare reprezintă o soluţie viabilă în depășirea crizei economice, institutul își va expune oferta de produse și servicii și totodată, va prezenta cele mai recente rezultate obţinute în cadrul proiectelor de cercetare. De asemenea, institutul va expune și raportul de activitate al anului 2009.
Tot cu această ocazie, în intervalul orar 10-15, se va putea vizita institutul, laboratoarele dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar tinerii prezenţi vor putea face experimentări în cadrul unui „Laborator public”, sub atenta supraveghere a personalului calificat din institut. De asemenea, invitaţii vor putea viziona o expoziţie foto-video cu tematică știinţifică.

Aparut in: Comunicate de presaFabrica de baniStiinta InfoAmosNewsEComunicateArtactmagazineDirectia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Calarasi, Agentia de Carte, AS Info 28 septembrie 2010.

Training pentru concurentii la Premiul roman pentru calitate

Fundatia Premiul Roman pentru Calitate J. M. Juran, membru al European Foundation for Quality Management (EFQM), administratorul Premiului roman pentru calitate, a venit in intampinarea celor care doresc sa participe la cea de a X-a editie a competitiei de decernare a Premiilor pentru excelenta manageriala, cat si a celor care doresc sa se pregateasca pentru editiile nationale urmatoare sau pentru Premiul anual european prin organizarea la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in prima parte a lunii septembrie a.c., a trainingului cu tema „Aplicarea modelului de excelenta manageriala si intocmirea documentelor de candidatura pentru participarea la Premiul roman pentru calitate – editia a X-a”.
Modelul de excelenta este considerat in prezent unul dintre cele mai importante instrumente de crestere a eficientei manageriale, fiind aplicat de organizatii din Europa si din intreaga lume. Structura si continutul celor 9 criterii principale si 32 de subcriterii ale modelului de excelenta EFQM, autoevaluarea conform modelului de excelenta, avantajele utilizarii acestui model ca instrument de imbunatatire a calitatii managementului unor organizatii, avantajele participarii la o competitie nationala si/sau internationala de excelenta, valorificarea raportului de feed-back pe care il primesc candidatii in urma participarii la Premiul roman pentru calitate au fost doar cateva dintre temele abordate in cadrul trainingului de catre lectorii Andrei Hohan si Maria Cucu, evaluatori ai premiului european de excelenta.
La training au participat reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), INCDIE-ICPE CA, SC Carpat-Beton SRL, Universitatii din Bucuresti si ai SC Bosch Rextoth SRL, precum si invitati de la Primaria sectorului 2, castigatorul Trofeului J.M. Juran, editia 2009. Diplomele de participare au fost decernate de presedintele Fundatiei Premiul Roman pentru Calitate J. M. Juran, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

Aparut in: Revista Afacerea nr 37, 15-21 septembrie 2010.

Interviuri Radio Romania Cultural cu:

Wilhelm Kappel – 16.09.2010 – Ziua Portilor Deschise la ICPE-CA;
Liviu Palii – 27,28,29.09.2010 – Despre inventii ICPE-CA;
Wilhelm Kappel – 30.09.2010 – 60 de ani de activitate ICPE.

×