MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Comunicarea ICPE-CA cu media in 2010 August

Eveniment Calitatea Apei 2010

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA organizează, în colaborare cu Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă Prof.Dr. Florin Bratilă, Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, Institutul de Cercetări Ştiinţifice Multidisciplinare Dimitrie Cantemir, workshop-ul „Calitatea apei”, care se va desfăşura în perioada 9-11 septembrie 2010 la Ring Grand Hotel.
În cadrul workshop-ului se vor prezenta metode de tratare a apei pentru obţinerea unor caracteristici şi calităţi deosebite ale acesteia, în vederea utilizării ei în scopuri medicale, casnice sau industriale şi, de asemenea, se vor prezenta şi analiza rezultatele cercetărilor şi experimentărilor din domeniu, precum şi diferite tratamente medicale şi efecte scontate.
Lucrările workshop-ului îşi propun stabilirea metodologiei de găsire a parametrilor relevanţi, în vederea identificării sursei şi tipului de apă prezentată, urmând ca, prin identificarea unor noi teme de cercetare, să fie posibilă găsirea aplicaţiilor pentru tratamente curative sau pentru diferitele utilizări ale „apelor tratate”.
Principalele direcţii tematice abordate vor fi: apa de robinet, apa îmbuteliată, apa de corali, apa sărăcită în deuterium, apa structurată, apa tratată magnetic, apa ionizată.
Lectorii invitaţi nu plătesc taxă de participare, iar medicii şi studenţii beneficiază de o reducere de 50% a costurilor de participare.
Lucrările susţinute în cadrul workshop-ului vor fi publicate în Environmental Engineering and Management Journal, revistă cotată ISI.
Detalii suplimentare legate de înscriere şi participare la workshop obţineţi sunând la 021.346.72.31/152, 0721.553.618.

Aparut in: Comunicate MediaPromptmediaComunicate de presaZiare.roWebprFabrica de baniStiinta Azi, 15 august 2010.

Eveniment CEM 2010

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA organizează, în colaborare cu Academia Română de Ştiinţe Tehnice, SC Roseal SA Odorheiu Secuiesc şi Primăria Odorheiu Secuiesc, a 7-a ediţie a Workshop-ului Internaţional de Compatibilitate Electromagnetică CEM 2010 care se va desfăşura la Odorheiu Secuiesc, în perioada 2-4 septembrie 2010.
Tematicile workshop-ului vor viza aspecte precum:
-compatibilitatea electromagnetică în domeniile electronică, sisteme de comunicaţii, sisteme industriale;
-biocompatibilitate;
-efectele expunerii umane la câmpurile electromagnetice;
-evaluarea electromagnetică nedistructivă;
-probleme de standardizare.
Workshop-ul va reprezenta o bună posibilitate de diseminare a rezultatelor ştiinţifice ale cercetătorilor români şi străini, menţinerea unui contact direct cu specialiştii, deschizând noi direcţii de cercetare şi de colaborare.
Pentru detalii suplimentare legate de înscriere şi participare la CEM 2010, vă rugăm să sunaţi la 021.346.72.31/112.

Aparut in Comunicate de presaComunicate MediaPromptmediaComunicate de PresaEcomunicate.roZiare.roWebpr,Fabrica de baniStiinta Azi in 15 august 2010

×