MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII

Ambarcatiune de viitor

„Sisteme electroenergetice de stocare, conversie si distributie a energiilor regenerabile” este un proiect derulat de ICPE-CA si incheiat anul trecut. www.fabricadebani.ro a scris despre acest proiect putin inainte de finalizare (vezi articolul: Un „perpetuum mobile” pentru Delta Dunarii ).

Ing. Sergiu Nicolaie de la Laboratorul Surse Noi de Energie din ICPE-CA – care a condus proiectul – vorbeste despre rezultatele acestuia si aplicabilitatea modelului construit la mai multe posibile utilizari.

Utilizarea mai multor surse de energie regenerabila pentru punerea in miscare a unei ambarcatiuni indeplineste mai multe cerinte ale lumii moderne: un mijloc de deplasare pe apa curat, cu amprenta de carbon 0, silentios (deci perfect, de exemplu, pentru turistii care vor sa fotografieze fauna din Delta), care protejeaza rezervatia Deltei, un mijloc de agrement nu foarte scump si ecologic, un posibil mijloc de deplasare intre puncte fixe, indeplinind sarcina de a asigura legatura intre doua puncte in spiritul dezvoltarii sustenabile.
Urmariti materialul video inregistrat in laboratoarele ICPE-CA.

aparut in: Fabrica de bani, pe 18 martie 2009.

×