INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE
PENTRU INGINERIE ELECTRICA ICPE-CA
Sigla ICPE-CA MINISTERUL CERCETĂRII ȘI INOVĂRII Sigla MEC
romana english


Comunicarea ICPE-CA cu media in 2014 Decembrie

COMUNICAT DE PRESA - 22 decembrie 2014

Recent, a avut loc la Budapesta intalnirea finala din cadrul proiectului transnational Promovarea Finantarii Inovarii in Sud-Estul Europei – PROFIS, proiect in care Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA este partener.
Evenimentul a constat in prezentarea rezultatelor proiectului, Raportul transnational asupra finantarii inovarii in Europa de Sud-Est si dezvoltarea unui instrument online pentru facilitarea conexiunilor dintre antreprenori, start-upuri si retele de business angels. Totodata, evenimentul a gazduit competitia finala de idei inovative de afaceri.
Raportul transnational va fi pus la dispozitia autoritatilor centrale si locale interesate, ONG-urilor si tuturor persoanelor care doresc sa isi creeze o imagine a finantarii inovarii in Sud-Estul Europei, iar instrumentul online va fi disponibil pe site-ul www.icpe-ca.ro.
La competitia finala de idei inovative de afaceri au fost prezentate, in fata unui juriu international de evaluatori, 20 de idei de afaceri inovative, selectate din fiecare tara partenera. Dintre acestea, 5 idei de afaceri au fost premiate, un premiu fiind obtinut de un concurent din Romania care a prezentat un sistem inteligent de management a energiilor regenerabile, e-Quantification.
Pentru cei 5 castigatori proiectul le ofera posibilitatea de a participa gratuit la programul de training, SoftLanding, organizat de Parcul Tehnologic Ljubljana si, de asemenea, vor putea participa gratuit la conferinta PODIM ce va reuni finantatori privati, antreprenori si start-upuri.
Informatii suplimentare se pot obtine de la responsabilul roman de proiect, dl. Ion Ivan, email ion.ivan@icpe-ca.ro sau la telefon 021.346.72.31/132.

Biroul de Presa ICPE-CA

comunicatemedia.ro, amosnews.ro, timpromanesc.ro, promptmedia.ro, index-stiri.ro, ziuacargo.ro, agerpres.ro, marketingromania.ro, fabricadebani.ro.


COMUNICAT DE PRESA - 10 decembrie 2014

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica a gazduit recent a XV-a editie a simpozionului INGIMED, sub egida “INGIMED dupa 14 ani: starea noastra si a lumii”.
Academicieni, medici, cercetatori, studenti s-au intalnit pentru a discuta aspecte din domeniul ingineriei biomedicale cu impact asupra calitatii vietii, pentru a proba, inca o data, interdisciplinaritatea domeniilor lor de activitate si pentru a identifica noi punti de legatura in depasirea granitelor existente.
Teme precum calitatea vietii seniorilor, reconstructia craniana cu biomateriale, biorezonanta pentru imbracaminte, stimularea electrica a tesuturilor musculare sau protezarea membrelor superioare au fost prezentate si dezbatute la simpozion.
Simpozionul de o inalta tinuta stiintifica a reprezentat si un bun prilej de schimb de experienta si de idei inovative ce se pot transforma, cu siguranta, in noi teme de proiecte de cercetare.

Biroul de Presa ICPE-CA

comunicatemedia.ro, promptmedia.ro, agerpres.ro, ecomunicate.ro, i-ziare.ro, marketingromania.ro, fabricadebani.ro.

22 decembrie 2014 interviu Ion Ivan la Radio Romania Actualitati despre rezultatele finale ale proiectului transnational Promovarea Finantarii Inovarii in Sud-Estul Europei – PROFIS.


Institutul Naţional de Cercetare si Inginerie Electrică a dezvoltat un centru de pregătire a tinerilor cercetători (continuarea aici).


Cercetarea ştiinţifică mai trăieşte în România.Este iniţiată şi dezvoltată în cadrul ICPE (continuarea aici).